0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

*

    C. D.

Ynt: PC de kullanılacak deniz haritaları.
« Yanıtla #105 : Şubat 10, 2009, 15:46:48 »
Şimdilik 2 yorum ile bu cihazı araçta kullanalmayacağım anlaşıldı.Cihazın fiyatı hemen hemen şu basit gps alıcı ile aynı fiyatta da  o nedenle değerlendirilebilinir mi diye düşünmüştüm...Ama olumsuz gibi gözüküyor.


*

    Ö. E.

Ynt: PC de kullanılacak deniz haritaları.
« Yanıtla #106 : Şubat 10, 2009, 16:09:25 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

linkinde bu ve bu tip konularda fazlasıyla araştırma - inceleme yazısı v.s. mevcut... faydası olabilir...


*

    s.

Ynt: PC de kullanılacak deniz haritaları.
« Yanıtla #107 : Şubat 11, 2009, 12:06:50 »
Aşağıdaki konu ile ilgili de görüşlerinizi bilmek istiyorum canım takımım:

From: Mehmet Gürmen
Date: 02/11/09 09:48:10
To: Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Subject: RE: [YelkencilerLokali] UCUZ NAVİGASYON SİSTEMLERİ VE SORUNLAR..
     

Sayın Lokal Üyeleri,
 
Öncelikle ürünlerimizin fiyatlandırmasıyla ilgili bir konuya açıklık getirmek isterim.
 
SeyYar paketinde satışta olan haritalar yasal ve resmi vektörel elektronik deniz haritalarıdır ve günümüzde büyük gemilerdeki ECDIS
sistemlerinde kullanılan haritaların aynısıdır. ECDIS sistemlerinde bu haritalar $24+Vergi (38TL + Vergi) seviyesinden satışa sunulmuşken,
firmamızın girişimleri sonucu SHOD ile milli bir bayilik anlaşması yapılarak aynı haritaları 7-13-20 TL + KDV seviyesinden kullanıcılarımıza ulaştırmaktayız.
Ayrıca sayın Mehmet Yurtseven'in de belirttiği gibi bayilik anlaşması gereği firmamız bu fiyatlardan SHOD'a ciddi oranlarda telif bedeli ödemektedir.
Bu telif bedelinin karşılığı yalnızca haritaların üretilmesinde emek değil, aynı zamanda bu üretimi yapanın ülkemiz karasularının tek yetkili kurumu olan ve
Askeri bir kurum olan SHOD olmasından ve onun sağladığı hizmet sürekliliği ve disiplinden kaynaklanmaktadır.
 
Bizler yine de her zaman siz kullanıcılarımızın yanında olup, sizlerin gözünden ürün ve fiyatlandırmamızı değerlendirmeye çalışmakta ve maliyetleri sürekli olarak aşağı çekmek ve indirimleri siz kullanıcılarımıza yansıtmak için elimizden geleni yapmaktayız ancak inanın hiçbirşey bir günde, bir ayda hatta bir yılda bile olmuyor, herşey sabır ve zaman istiyor; hele hele ülkemizde üretici konumundaysanız.
 
Güncel haritalar ile seyir yapmanın, özellikle kıyı / yaklaşım bölgeleri için ne denli kritik olduğunu belirtmeme gerek olmadığını düşünüyorum.
Bu yüzden ürünün haftalık olarak harita güncellemesi altyapısına sahip olmasının önemini bir kez daha değerlendirmenizi rica ediyorum.
Unutmayın ki yasal olmayan yazılım + harita kullananlar seyir güvenliğini riske attıkları gibi, ürünlerin ortaya çıkarılması, hazırlığı ve kullanıcıya sunulması ile satış sonrası destekte verilen emeğin değerini yok ettikleri için kısa vadede kazansalar bile orta / uzun vadede karşılarında üretici / servis / alternatif bulamadıkları için hep kaybeden durumda olmuşlardır.
 
Mesajımı son olarak sizleri mutlu edeceğine inandığım bir haberle noktalamak istiyorum:
 
Firmamız, fuar süresince sınırlı sayıda stok ile satışa sunulan özel bir seyir yardımcısı paketi hazırladı.
"Özel Fuar Paketi" adı verdiğimiz paketin içeriği aşağıdaki gibidir:
 
1- SeyYar  - Yazılım: Türkçe seyir yardımcısı yazılımının güncel sürümü (479TL+KDV değerinde)
2- "Mavi Yolculuk Harita Paketi": Tüm Türkiye karasularında genel seyir yapmanıza imkan tanıyan ve "İstanbul-Kaş Doğusu" hattında orta ve detay haritaları içeren karma ve ekonomik pakettir. Farklı ölçeklerde 74 adet harita ilçermektedir. (569TL+KDV değerinde)
3- USB GPS Cihaz: Kolay ve hızlı kurulumlu, aynı anda 20 paralel uydudan sinyal alabilen, Sirf Star III devreli ufak boyutuyla her yere taşınabilen USB GPS alıcısı cihaz (100TL+KDV değerinde)
 
Paketi normaldeki satış fiyatı 1148TL + KDV'dir.
Ancak fuar indirimi ile tanıtım amaçlı olarak sadece 649TL+KDV fiyat ile satışa sunulmuştur.
Belirtilen fiyata Garanti Bankası kartlarına vade farksız 3 taksit imkanı vardır. Diğer banka kartları ile de tek çekim olarak ödeyebilirsiniz.
 
Bu fiyat sadece tanıtım amaçlıdır ve "ticari" olmaktan çok uzak olduğunu açık yüreklilikle paylaşabilirim.
 
Detaylı bilgi için 1 şubat tarihinde yenilenen internet sitemizi Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap adresinden ziyaret edebilir, paket hakkında detaylı bilgi alabilir ve arzu ederseniz paket için e-posta ile ön rezervasyon yaptırabilirsiniz (Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap).
Özellikle de paket içeriğindeki "Mavi Yolculuk Harita Paketi" pdf dökümanını sitemizden indirerek incelemenizi tavsiye ederim.
 
 
Siz değerli denizcilerimizi 13-22 Şubat tarihlerinde Avrasya Boat Show kapsamında Salon 7 - D11'deki standımıza bekliyoruz.
 
 
Bilgilerinize sunar, İyi günler dilerim.
 
 
Saygılarımla,

Mehmet Gürmen
Genel Müdür

Doğa Teknoloji
Yazılım Danışmanlık
San.Tic.Ltd.Şti.

Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

Tel:    (216) 414 91 10
Faks: (216) 414 91 11
 
 
-----Original Message-----
From: Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap [mailto:YelkencilerLokali@yahoogroups.com] On Behalf Of muzaffer tabanlı
Sent: 17 Ocak 2009 Cumartesi 02:06
To: Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Subject: Re: [YelkencilerLokali] UCUZ NAVİGASYON SİSTEMLERİ VE SORUNLAR..



Degerli Yurtsever Kaptanim;

Tabiki beni yanitlamadiniz ama yararli iletinize katkida bulunmak amaciyle bende birkac satir karalamak isterim.

Gunumuz amator denizcisinin balik avlamaktan ote bir amaci varsa PC denilen olguyla hasir/nesir olmak zorunda oldugu artik bilinmelidir. Aslinda bilgi depolayabilen ve sinirlida olsa isleyebilen bu makine, amator balikcinin bile, daha kestirme bir deyimle gunumuz insaninin temel gereksinimidir/olmalidir.

Daha once sabit bilgisayarina tamtamina 1000 dolara bir CD okuyucusu alan arkadasima cok guldugum icin sizin Siyah-Beyaz ekranlı laptobunuza  5000 Dolar odemeniz komik gelmiyor. Kekse o zamanlar imkanim olsaydi da bende odeyebilsem/alabilseydim.

Tamam, gunumuzde ozellikle atom islemcili defterler iyi, oldukca ise yariyorlar, ucuzlar ama.. Yazılımların PC den, murekkep kartuslarinin yazicidan pahali olmasi, kartus alana yazici hediye edilmesinde bir yanlislik, hata/carpiklik olmali.

Bu haritalar tabiki yogun emek sonucu uretiliyorlar. Hele vektorel haritalar (ozetle: calisan, yasayan harita) gec kalmis bir calisma ama fiatlar size de fazla ticari gelmiyormu?

Tabiki emek veren karsiligini almalidir ama ben gercekci olmadigini dusunuyor; agresif, ve affinizla fazla talepkar buluyorum.

Emek sahibi tabiki gerekli edudu yapmis/yaptirmismistir, amaci sinirli bir kesime hizmet vermek olabilir ama kanimca surumden kazanmayi bir kez daha dusunmelidir.

Yurtsever Kaptanim, amacim tabiki boy gostermek degil/di.

Tum denizciler, amatorler kazanalim istedim.

Saygiyla, sevgiyle, gonlunce..

Muzaffer Tabanli


----- Original Message -----
From: Mehmet F. Yurtseven
To: YelkencilerLokali
Sent: Friday, January 16, 2009 12:15 PM
Subject: Re: [YelkencilerLokali] UCUZ NAVİGASYON SİSTEMLERİ VE SORUNLAR..



Mesajım gruba okunamayacak derecede bozuk yansımış, sanırım bu kez okunaklı ulaşacak.
 
Merhaba Hakan Bey,
 
Önce şunu belirteyim, ben Mehmet Gürmen'in ürün duyuru mesajını görünce peşisıra sözkonusu ürünle ilgili yazmıştım mesajımı. Amacım sayın Tabanlı'nın talebine yanıt vermek değildi. O konuda grubumuzdaki tecrübeli arkadaşlarımızdan gelecek mesajları ben de merakla bekliyorum.
 
Denediğim "SeyYar" ile ilgili ucuzluk kavramına gelince, kendilerinden duyduğuma göre, fuar için gayet makul fiyatlı bir paket hazırlığında imişler. Nasıl olsa neredeyse hepimizin ziyaret edeceği fuarda, her açıdan çok dar bir yerli piyasası olan amatör denizcilik alanında zaman ve emek harcayıp bir ürün ortaya koyan bu iyi niyetli girişimci arkadaşlarımıza bir uğrayıp ürünü incelemek, hatta varsa ilave tecrübelerimizi aktarmak onlar için çok motive edici olacaktır diye düşünüyorum.
 
Kullanılacak defter bilgisayar hakkında ise ucuzluk kavramında haklısınız, açıklamalıyım. Benim gibi, neredeyse Türkiye'ye ilk geldiği andan itibaren PC kullanan ve ikinci el araba satın alacakken ilk PC'sini satın alıp, yıllar sonra da siyah beyaz ekranlı ilk laptop'una 5000$ ödemek zorunda kalan biri için günümüzün 600-800 $ lık gelişkin defter bilgisayarları hayli ucuz geliyor. Günümüzde malum, hala 5000 $lık defter bilgisayarlar da var, ama onlar çok sofistike. Ucuz olanı yeterli demek istedim. Piyasada bitmap dosyalar kullanan, yani mevcut basılı seyir haritalarının tarayıcı ile taranarak bilgisayar ortamına aktarılmış halini kullanan yerli-yabancı yazılımlar var. SeyYar ise vektör grafik çizimler kullanıyor. Bu nedenle, daha yeni bir teknoloji olmasına rağmen daha basit bilgisayarlar ile sorunsuz çalışması mümkün oluyor. Vektör haritaların güncellenmesi de çok rahat.
 
Hiç bilgisayar kullanmayan, defter bilgisayar ihtiyacı hissedip satın almamış olanlara "gidin bir pc+yazılım+çubukGPS alın" demem. Ama aramızda bu durumda olabilecek arkadaşlarımızın denizcilik hakkında hepimizden daha tecrübeli olduklarının da farkındayım. Bu üstadlarımız da fuarda uğrarlarsa hem onurlandırmış, hem de aktarabilecekleri bir-iki tecrübeyle arkadaşlarımıza yardımcı olmuş olurlar.
 
Güncellemeler konusu ise bana hakikaten çok cazip geliyor. Gittiğim Amatör Denizcilik Sertifika Eğitiminde, seyirde en son haliyle güncellenmiş seyir haritalarının kullanılması gerektiği ısrarla vurgulanmıştı. Hatta bu amaçla, SHOD'nin yayınladığı "Denizcilere İlanlar" bültenlerinin takip edilip gerekli değişikliklerin tarafımızdan sahibi olduğumuz Seyir Haritalarımıza işlenmesi gerektiği öğretilmişti. Çok haritanız varsa bu hakikaten potansiyel bir ömür törpüsü. Bu nedenle seyir haritalarının bir merkezde güncellenip bilgisayarıma da gönderilmesi bence çok yararlı bir yeni kavram.
 
Tabii bir de Mehmet Gürmen'in mesajında vurguladığı "tehlikeden önceden haberiniz olması (karaya oturduğunuzda degil)" vaadi de çok ilginç. Kiraladığımız tam donanımlı ve bakımlı bir tekneyle normal havada kıyı seyri yaparken teknenin sabit Chartplotter'ının ekranında "karada" olduğumuzu görünce dudaklarımız uçuklamıştı. Yanılmıyorsam bu durumu ve ekranın fotoğrafını o tarihte grupta da paylaşmıştık. O zaman bu duruma bir anlam verememiştik. Sanıyorum teknolojik gelişmeleri izleyip incelemekte yarar var.
 
Sevgi ve Saygılarımla,
Mehmet F. Yurtseven
 
 
 
----- Original Message -----
From: "hakan erim" <Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap>
To: <Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap>
Sent: Thursday, January 15, 2009 10:34 AM
Subject: Re: [YelkencilerLokali] UCUZ NAVİGASYON SİSTEMLERİ VE SORUNLAR..
 

Yalnız yanlış hatırlamıyorsam Sayın Tabanlı "UCUZ" bir çözüm istemişti. Seyyar'ın fiyat listesine baktığımda Türkiye denizlerinde seyir yapabilmek için yaklaşık 2000 TL ödemek gerekiyor. E buna "ucuz laptop ve çubuk GPS" de eklenince yaklaşık 1500 Avro gibi bir rakama geliyoruz.
Ben mi çok fakirim, "ucuz" kavramı mı değişti? Chartplotter+Harita CD'si 660 Avro+KDV'ye satın alınabilirken sırf güncellemeler için mi fazladan yaklaşık 500 Avro vereceğiz?

Hakan Erim

__._,_.___
« Son Düzenleme: Şubat 11, 2009, 12:10:18 Gönderen: Hakan Erim »


*

    M. A. A.

Ynt: PC de kullanılacak deniz haritaları.
« Yanıtla #108 : Haziran 11, 2009, 01:11:12 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
şevket bey'in dediği gibi bütün garmin haritaları (bluechart atlantic) bilgisayarda çalıştırılabilir... ufacık bir programla tüm bluetooth gps'ler ile bu haritalarda teknenizi ekran üzerinde görebilirsiniz... yani daha çok kafayı takmayın bu konuya Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap arzu edenler bana ya da şevket bey'e mail atsın gereken programları yollayalım... malum korsanlık ediyoruz ama bu programları foruma atacak kadar da korsanlaşmayalım... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

ayrıca bir çok cep telefonunda garmin haritaları ve kendinizi görebilirsiniz, hatırlarsanız bu işin nasıl yapılacağına dair e-grup'a bir word dökümanı atmıştım... o word dökümanı hala bilgisayrda mıdır bilmiyorum ama sanırım birileri kaydetmiş ve saklamıştır...

Uzun lafın kısası bazı cep telefonlarında (her hangi bir gps programını çalıştırabilen her hangi bir telefon olabilir) ya da bilgisayarınızda garmin haritalarını kullanmak çok zor değil. detaylı bilgi için bana ya da şevket bey'e mail atabilirsiniz... sevgiler...
Oldukça eski bir mesaja alıntı yapıyorum. Umarım yardımcı olursunuz.
Bir süredir PC'den çeşitli denizle ilgili navigasyon programlarını deniyorum.
İki sıkıntım var;
İlki;
çeşitli gps'leri bu programlarda tam zamanlı olarak göremiyorum.
Yani gpsden rota-iz vs alışverişi yapabiliyorum ama şu anda nerede olduğumu göremiyorum.
Bunun için küçük bir program olduğunu yazmışsınız, hangisi?
İkincisi;
Bazı programlar sadece comm portlara bakıyor. USB GPS'leri görmüyor. (örneğn MaxSea)
Bu nasıl aşılır?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
çocukken söylediğimiz bir tekerlemeyi izninizle yinelemek isterim;
Kestane kebap,
Acele cevap...

Eğer yardımcı olursanız sevinirim


*

    H. E.

Ynt: PC de kullanılacak deniz haritaları.
« Yanıtla #109 : Haziran 11, 2009, 09:40:08 »
"Franson GPS gate" gibi programlar GPS'ten gelen datayı bilgisayardaki bir programa istediğiniz porttan aktarmak için sanal portlar oluştururlar. Mesela BLuetooth ile bağlarsınız, PC'deki programa com11 üzerinden aktarırsınız. PC'deki program seri bir com11 port üzerinde GPS takılı zanneder.

*

    C. D.

Ynt: PC de kullanılacak deniz haritaları.
« Yanıtla #110 : Haziran 13, 2009, 00:44:54 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
şevket bey'in dediği gibi bütün garmin haritaları (bluechart atlantic) bilgisayarda çalıştırılabilir... ufacık bir programla tüm bluetooth gps'ler ile bu haritalarda teknenizi ekran üzerinde görebilirsiniz... yani daha çok kafayı takmayın bu konuya Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap arzu edenler bana ya da şevket bey'e mail atsın gereken programları yollayalım... malum korsanlık ediyoruz ama bu programları foruma atacak kadar da korsanlaşmayalım... Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap

ayrıca bir çok cep telefonunda garmin haritaları ve kendinizi görebilirsiniz, hatırlarsanız bu işin nasıl yapılacağına dair e-grup'a bir word dökümanı atmıştım... o word dökümanı hala bilgisayrda mıdır bilmiyorum ama sanırım birileri kaydetmiş ve saklamıştır...

Uzun lafın kısası bazı cep telefonlarında (her hangi bir gps programını çalıştırabilen her hangi bir telefon olabilir) ya da bilgisayarınızda garmin haritalarını kullanmak çok zor değil. detaylı bilgi için bana ya da şevket bey'e mail atabilirsiniz... sevgiler...
Oldukça eski bir mesaja alıntı yapıyorum. Umarım yardımcı olursunuz.
Bir süredir PC'den çeşitli denizle ilgili navigasyon programlarını deniyorum.
İki sıkıntım var;
İlki;
çeşitli gps'leri bu programlarda tam zamanlı olarak göremiyorum.
Yani gpsden rota-iz vs alışverişi yapabiliyorum ama şu anda nerede olduğumu göremiyorum.
Bunun için küçük bir program olduğunu yazmışsınız, hangisi?
İkincisi;
Bazı programlar sadece comm portlara bakıyor. USB GPS'leri görmüyor. (örneğn MaxSea)
Bu nasıl aşılır?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
çocukken söylediğimiz bir tekerlemeyi izninizle yinelemek isterim;
Kestane kebap,
Acele cevap...

Eğer yardımcı olursanız sevinirim

Mehmet bey forumda illegal dosya paylaşımı yasak olduğundan size özelinizden daha önce özgürün paylaştığı fakat  linkleri şuan aktif olmayan döküman yazısını gönderiyorum. özgür korsandan  linklerin aktifleştirmesini isteyebilirsiniz.Eğer özgür korsanla bağlantı kuramazsanız bi şekilde dvd ye yazar göderirirm...
*

    K. K.

Ynt: PC de kullanılacak deniz haritaları.
« Yanıtla #111 : Temmuz 28, 2009, 21:25:14 »
beyler merhaba, uzun zamndır yoktum, elimde maxsea v12 - v10, tsunamis99 var ve her ikiside full, ayrıca el gps ile birebir uyumlu çalışıyor programlar... isteyenlere yardımcı olurum... cmapi sağolsu hakan bey yollamıştı oda çalışıyor el gps ile yaNi bir laptop + 180 TL lik royaltek gps ile 15 inc ekrandasınız birebir ne kadar güzel......
*

    G. G.

Ynt: PC de kullanılacak deniz haritaları.
« Yanıtla #112 : Ağustos 15, 2009, 19:35:28 »
sevgili korsanlar ...maxsea deniz haritası programı var elimde ...istiyen sevgili dostlara gönderebilirim..laptopta çalışıyor
sevgiler...
*

    A. Ç.

Magellan map send
« Yanıtla #113 : Kasım 28, 2009, 19:07:06 »
Magellan Map Send Blue Europe programını bilgisayara  kurdum. Tüm haritalar düzgün görünmekle birlikte, biraz eski olmalı ki örneğin Pendik marina sadece taşları dökülmüş olarak görünüyor. Bu programı kullanan var mı? Yeni haritaları nereden bulurum? Herhangi bir bilgisayara bağlanan GPS ile kullanılabiliyor mu?

Yani bu işin şimdilik acemisiyim. Biraz yardım lütfen.
*

    M. Ü.

Ynt: Magellan map send
« Yanıtla #114 : Kasım 28, 2009, 19:49:19 »
  Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap   Resimleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
*

    Ö. E.

Ynt: Magellan map send
« Yanıtla #115 : Kasım 28, 2009, 19:54:33 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Magellan Map Send Blue Europe programını bilgisayara  kurdum. Tüm haritalar düzgün görünmekle birlikte, biraz eski olmalı ki örneğin Pendik marina sadece taşları dökülmüş olarak görünüyor. Bu programı kullanan var mı? Yeni haritaları nereden bulurum? Herhangi bir bilgisayara bağlanan GPS ile kullanılabiliyor mu?

Yani bu işin şimdilik acemisiyim. Biraz yardım lütfen.

Yeni versiyonu kolaylıkla internetten download edilebilir.

Fakat Map Send Blue haritalarını bir gps ile kullanamazsınız. Yani kendinizi ekranda göremezsiniz. Sadece oluşturduğunuz rotaları ya da koyduğunuz waypointleri bir magellan gps'e aktarabilirsiniz.

Bilgisayar ekranında kendinizi görmek istiyorsanız benim önereceğim harita. Blue Chart Atlantic 9.0'dır...
*

    A. Ç.

Ynt: PC de kullanılacak deniz haritaları.
« Yanıtla #116 : Kasım 28, 2009, 20:15:16 »
Anladığım kadarı ile, evde rotanı çiz, Magellan GPS al, rotanı ona yükle şeklinde çalışıyor. Şimdilik böyle bir GPS almaya niyetim yok. Haritalar ise gördüğüm kadarı ile ciddi paralar. Mevcutla idare edip oynayacağım gibi görünüyor. Böyle bakınca Google Earth pro daha uygun görünüyor. Onda GPS desteği alabiliyorsun ama sanıyorum onun görüntülerini de dikte saklamak mümkün değil. En iyisi NASA'nın görüntü programına bakayım. Onda görüntüler diskte saklanabiliyor, GPS desteği de var ve yazılım da geliştirilebiliyor.

Bilgi için teşekkürler.
*

    B. B.

Ynt: PC de kullanılacak deniz haritaları.
« Yanıtla #117 : Kasım 28, 2009, 20:45:03 »
Diğer paralı programlar kadar fonksiyonu olmasada  açık kaynak OpenCPN programını kullanabilirsiniz.Google da OpenCPN yazarsanız hemen bulursunuz.Bu program hem vector hemde tarama haritaları yüklüyor.Tabi bu haritalar bilgisayarınızda yüklü ise.Gps i bağlarsanız ona görede sizi konumlandırıyor.Bilgisayara gps bağlamaya kalkınca önünüzde iki opsiyon var.Kablolu Gps alıcılar varki hiç önermem çünkü kapalı yerde Gps sinyali ya hiç olmuyor yada çok zayıf.Onun yerine kablosuz bluetooth alıcı  ile denedim.15 mt ye kadar alış  mesafesi  olduğu için işe yaradı ve gemiyi Ankara bozkırının orta yerinde  evimin üstüne  konumlandırdı.
Paralı programlar için , çalışan Maxsea v10 ve Maptech Chart Navigator Pro  programlarını ve haritalarını internetten bulabilirisiniz ,ama bu haritalar eski tarihli olduğu  için yeni marinaları hiç göstermiyorlar ama diğer ayrıntılar oldukça iyi.Marinaların koordinatlarını biliyorsanız bir problem yok yani.
*

    O. B.

Ynt: PC de kullanılacak deniz haritaları.
« Yanıtla #118 : Aralık 01, 2009, 21:36:07 »
Bağlantıları görebilmek için üye olmalısınız. Üye Ol veya Giriş Yap
Magellan Map Send Blue Europe programını bilgisayara  kurdum. Tüm haritalar düzgün görünmekle birlikte, biraz eski olmalı ki örneğin Pendik marina sadece taşları dökülmüş olarak görünüyor. Bu programı kullanan var mı? Yeni haritaları nereden bulurum? Herhangi bir bilgisayara bağlanan GPS ile kullanılabiliyor mu?

Yani bu işin şimdilik acemisiyim. Biraz yardım lütfen.

Ahmet Korsan
Bende GARMIN'den aldığım Mapsource-Atlantic BlueChart version 6 var. El GPS'ine yüklemekte sayı sınırı olduğu için yükleyemezsiniz ama bilgisayara yüklemekte sınır yok diye biliyorum. Temsilcisi Karaköy'de Baytekin. Onlara sorun eğer kullanabilecekseniz(onlar kolaylıkla bilgisayarınıza yükler) CD'yi ve internet şifrelerini size göndereyim. Kendi bilgisayarınıza yükletip sonra geri gönderirsiniz.
« Son Düzenleme: Aralık 01, 2009, 21:36:59 Gönderen: Orhan Barut »
*

    A. Ç.

Ynt: PC de kullanılacak deniz haritaları.
« Yanıtla #119 : Aralık 02, 2009, 08:39:07 »
Benim ki sadece bir meraktı. Denizde bilgisayar kullanımını düşünmeye başlamıştım. Aslında bana da garip geliyor ama, bir taraftan hiç aletsiz seyiri öğrenip, bunu becermeye başlamışken, teknolojinin son nimetlerinden faydalanıp sadece bilgisayar ekranına bakıp GPS ile seyir de cazibesini koruyor. Sanıyorum denize çıkmadığım kış aylarında bilgisayar ve haritalar konusunda biraz çalışırken, aletsiz seyir becerilerimi geliştirmke amacı ile okumaya devam edeceğim.

Orhan Korsan,
Mapsource- Atlantik BlueChart önerin için teşekkür ederim. Bir müddet daha teorik çalışayım, gerçekten ihtiyacım olduğunua karar verirsem sizden isterim.